24-12-04

Prins Filip op verrassingbezoek in Afghanistan

Prins Filip bracht dit jaar kerstavond niet in  eigen land door. Geheel onverwacht vergezelde hij minister van Defensie André Flahaut bij diens bezoek aan de Belgische troepen in Afghanistan.

Flahaut gaat traditioneel tijdens de eindejaarsdagen 'onze jongens' in het buitenland een hart onder de riem steken. In Afghanistan zijn momenteel zo'n 640 Belgische soldaten aanwezig. Ze maken er deel uit van de door de NAVO geleide ISAF-vredesmacht. Dit jaar kreeg de defensieminister als gezelschap prins Filip mee. De kroonprins bracht vrijdag onder meer een bezoek aan de 220 militairen van het eerste bataljon parachutisten van Diest. Zij sinds sinds augustus van dit jaar geïntegreerd in een Noorse 'Battle Group'. Hun opdracht bestaat erin te patrouilleren in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Prins Filip draagt zelf het insigne van het eerste bataljon parachutisten van Diest op zijn baret, iets wat herinnert aan zijn eigen militaire opleiding. De kroonprins ging met Flahaut vrijdag ook langs bij de Afghaanse president Hamid Karzai.


22:10 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Prinses Mathilde vierde kerstavond met Antwerpse daklozen Mathlide vierde kerst bij de daklozen.Prinses Mathilde heeft met kerstavond een bezoek gebracht aan daklozen die een kerstmaal voorgeschoteld kregen in de Antwerpse Sint-Carolus Borromeuskerk. De prinses nam ruim de tijd om met enkele daklozen te praten, zegt Jan de Volder woordvoerder van de Sint-Egidiusgemeenschap en organitor was van het feest.

Elk jaar organiseert de Sint-Egidiusgemeenschap een warme kerstmaaltijd voor daklozen. Deze keer waren zo'n 550 personen afgezakt naar de kerk die voor de gelegenheid werd omgetoverd tot een eetgelegenheid. Op het menu stonden een duo van wildpastei, tomatenroomsoep, kipfilet met een groentenkransje en als afsluiter was er kerstgebak met koffie. Rond 19.15 uur arriveerde onaangekondigd prinses Mathilde op het feest. Ze bleef daar tot 20.45 uur.

"Prinses Mathilde kende het project en toonde hiervoor veel interesse", vertelt de Volder. "Daarom dat ze nu zelf eens een keertje langskwam". De prinses nam ruim de tijd om handjes te schudden en met de aanwezigen een woordje te wisselen. Daarnaast veroberde ze nog een soepje en genoot ze mee van een glaasje wijn.

Gepost door: Jantje | 25-12-04

Partij voor alle Belgen zeker eens kijken en trouwens proficiat met je site. Het weerlegt mooi hoe de grote meerderheid van de Belgen denken

Gepost door: Tom | 27-12-04

bub Zeker eens kijken

Gepost door: Olivier | 27-12-04

Site - Belgische Unie Olivier en Tom ik heb deze site al eerder bezocht, maar ik ben niet politiek geëngageerd. Ik vermoed dat jullie partijvrienden zijn van Bob Vangeel die een berichtje naliet in mijn mini-chat met een link naar zijn weblog http://www.bobvangeel.info/ . Volgens mij zijn jullie actieve leden van deze partij. Ik ben fier om Belg te zijn maar daar blijft het bij.

Gepost door: Jantje | 28-12-04

De commentaren zijn gesloten.