21-12-04

Grootste nationale betoging sinds jaren

In Brussel namen 50.000 mensen deel aan de nationale vakbondsbetoging. Onder het motto ’Werknemers verdienen beter’ zetten de betogers de vakbondseisen voor het interprofessioneel overleg kracht bij. Andere thema’s van de manifestatie waren het behoud van het brugpensioen en de toekomst van de sociale zekerheid.

Verbond van Belgische Ondernemingen ???


13:06 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Interprofessioneel overleg zal plaats vinden op geheime plek Het interprofessioneel overleg, dat morgen herneemt, zal op een geheime plaats gebeuren. Dat is vernomen in werkgeverskringen.

Normaal vindt het overleg in de VBO-gebouwen plaats, maar morgen gebeurt dat dus zonder de camera’s. Bedoeling is om in alle rust en sereniteit te kunnen onderhandelen.

Gepost door: Jantje | 21-12-04

Vakbondsmanifestatie draait uit op werkgever pesten - 20 December 2004 - 16:30 Het VBO keurt de nationale vakbondsmanifestatie van morgen af. Betogen terwijl het interprofessioneel overleg nog loopt is bijzonder ongepast. Het VBO heeft steeds blijk gegeven van zijn gehechtheid aan het sociaal overleg, maar weigert te onderhandelen met het “syndicale mes op de keel”. Het heeft dan ook beslist het overleg pas te hervatten nadat de rede is teruggekeerd.

Gepost door: Jantje | 21-12-04

Loonoverleg opgeschort tot in januari Het loonoverleg tussen vakbonden en werkgeversfederaties is zonder resultaat opgeschort tot na nieuwjaar. De toponderhandelaars besloten donderdagavond om de vele tegenstellingen niet op de spits te drijven. Op 12 januari doen ze een nieuwe poging, na consultatie met de federale regering.

Gepost door: Jantje | 24-12-04

De commentaren zijn gesloten.