21-12-04

Gratis stadsbus rijdt leeg rond

Verwachting is dat er vanaf deze week meer reizigers opstappen

 

De gratis buslijn8 rijdt de jongste dagen meer zonder dan met passagiers door de Brusselse binnenstad. De bus werd vorig jaar gelanceerd om de commerciële en toeristische centra van de hoofdstad met elkaar te verbinden. ,,Vandaag heb ik nog maar enkele mensen vervoerd'', zegt chauffeur Louis Welsh van bus8A. ,,Ook de voorbije week was het rustig, al verwachten we vanaf nu meer volk.''

meer


14:45 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Gratis Citybus - Info Net als vorig jaar rijdt ook dit jaar de Citybus weer door het centrum van Brussel, zij het volgens een lichtjes aangepast parcours. Tijdens de eindejaarsperiode kan gratis van deze Citybus gebruik gemaakt worden.

Buslijn acht of de zogenaamde Citybus rijdt van zaterdag 4 december tot en met zaterdag 8 januari via twee lussen door het centrum van Brussel en bedient zo de winkelbuurten van de stad. In deze periode kost een ritje niets en biedt de MIVB de busdienst gratis aan.

Om het aanbod te verbeteren en mensen sneller ter plaatse te brengen, wordt het traject dat de Citybus vorig jaar aflegde nu opgesplitst in twee parcours. De reiziger zal kunnen kiezen tussen buslijn 8A en 8B. Beide lijnen vertrekken aan het Centraal Station en volgen vanaf daar een lusvormig traject.

Over de toekomst van lijn 8 na de eindejaarsperiode moet nog onderhandeld worden met de Stad Brussel en het Brussels Gewest. Maar volgens Hugo Serneus van de MIVB is het de bedoeling dat de Citybus ook na deze periode nog zal blijven rijden. Een ritje met de Citybus zal dan waarschijnlijk wel niet meer gratis zijn en één euro bedragen.

Gepost door: Jantje | 21-12-04

De commentaren zijn gesloten.