10-12-04

Tegen 2009 heeft elke Belg zijn elektronische identiteitskaart

De federale overheid start een grote informatiecampagne over de  elektronische identiteitskaart (EIK). In de eerste helft van 2005 moet de uitreiking van de kaarten de kruissnelheid van 130.000 kaarten per maand halen. Tegen 2009 moeten alle 8 miljoen Belgen ouder dan 12 jaar over een EIK beschikken.

 

Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael wees erop dat vandaag ruim 100.000 Belgen met een elektronische identiteitskaart rondlopen. Bijna 200 gemeenten reiken de EIK al uit. Van de 722 voorziene bijkomende personeelsleden zijn er nu 365 toegewezen aan de gemeenten 473 gemeenten beschikken over de nodige infrastructuur.

 

Elektronische ID-kaart dient ook voor privégebruik

 

Vandaag is het al mogelijk om een elektronische belastingaangifte te regelen met de eID en de eigen persoonlijke gegevens na te kijken in het rijksregister. In de toekomst komt daar nog heel wat bij, zoals de elektronische handtekening, aangetekende brieven elektronisch verzenden, on line bankdiensten verkrijgen.

 

Maar voor wat, hoort wat.

 

Je moet je net zoals nu, voor het klassieke paspoort tweemaal aanmelden op het gemeentehuis. Eenmaal voor de aanvraag en daarna nog eens voor de afhaling van de nieuwe kaart. De kaart kost u 10,00 EUR (of 11,90 EUR na verlies of diefstal), te betalen bij de aanvraag.

Meer (pdf file)

13:40 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.