10-12-04

Belgische voetbal een nieuwe impuls geven.

Fankaart blijft nog zeker tot in 2009 bestaan - 25-05-2004

 

De fankaart blijft nog zeker bestaan tot in 2009. Dat hebben de Profliga en minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael beslist. Dewael wilde de kaart graag na volgend seizoen al afschaffen. "Als de overheid de kaart nu wil opdoeken dan moet ook de voetbalwet en het KB over de ticketverkoop worden aangepast", zegt Profliga-voorzitter Jean-Marie Philips.

"We willen de kaart afschaffen als er een alternatief is. De invoering van de elektronische identiteitskaart is een oplossing, maar dat kan pas in 2009."

 

Geen fankaart meer – 10-12-2004

 

De fankaart heeft afgedaan. De voetbalclubs zijn samen met minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael overeengekomen om het verplichte identificatiebewijs voor wedstrijden in eerste klasse af te schaffen.

Dewael maakt het nieuws volgende week officieel bekend. Hij wil de professionele voetbalsport weer toegankelijk maken voor gezinnen. Sinds 1999 was het bezit van een fankaart, die aanvankelijk 250 frank kostte, verplicht om een wedstrijd in de hoogste klasse bij te wonen.

De occasionele supporter moet de dag van een match kunnen beslissen of hij gaat kijken. De fankaart als veiligheidscontrole moet weg. Zo willen we meer volk naar de stadions lokken. De identificatie aan de stadions is nu niet langer nodig. Hoe de hooligans met stadionverbod worden buitengehouden, is nog niet duidelijk.

FANCARD
Sport.be


07:37 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dewael wil fankaart op termijn afschaffen Minister van Binnenlandse Zaken, Patrick Dewael, ontkent net als Jean-Marie Philips, voorzitter van de Profliga dat er een beslissing is gevallen over een eventuele afschaffing van de fankaart. Hij is wel van plan om alternatieven te zoeken en op termijn de fankaart als veiligheidskaart niet meer te verplichten.


"Naar aanleiding van berichten in de pers, dat de fankaart voor het voetbal zou worden afgeschaft, wordt opgemerkt dat er nog geen enkele beslissing is gevallen. Volgende week is er wel een nieuwe rondetafel met de verantwoordelijken van het voetbal", meldde Laurent Panneels van het kabinet-Dewael.


"Deze ontmoeting werd reeds in het voorjaar beslist tijdens de vorige vergadering van de ronde tafel waarop minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael opmerkte dat de fankaart, die werd ingevoerd door de profliga, als controlemiddel niet familievriendelijk is. Hij stelde toen voor te zoeken naar mogelijke alternatieven. Volgens hem kan de fankaart wel blijven bestaan als echte fankaart, als bewijs van lidmaatschap, die voordelen kan bieden, maar niet als veiligheidskaart." De minister "wacht dus op alternatieven", en zou de afschaffing dus niet volgende week officieel bekendmaken.

Gepost door: Jantje | 10-12-04

De commentaren zijn gesloten.