05-12-04

Een op de drie Belgen kijkt op tegen de feestelijkheden in december

Een op de drie mensen zou de feestelijke decembermaand het liefst overslaan. Oorzaak is de helse zoektocht naar cadeautjes en de sociale verplichtingen die de feestdagen met zich meebrengen.

    

In december volgt het ene feest het andere op. Sinterklaas luidt de feestperiode in en het nieuwe jaar sluit de festiviteiten af.

 

Aangezien elk feest met een of meerdere cadeautjes gepaard gaat, doet de Belg in december niets anders dan naar de winkel hollen en zich suf piekeren over wat het leukste cadeautje is. Voor sommige mensen brengt dat heel wat stress mee. De winkels puilen immers uit van mogelijkheden en in de winkelstraten kunt u over de koppen lopen.

 

Bovendien gaan de feestelijkheden gepaard met een drukke sociale agenda. De cadeautjes moeten immers worden afgeleverd. Maar er moeten ook heel wat kerstkaartjes worden geschreven.

 

Wie op het werk denkt te kunnen ontsnappen aan de eindejaarsgekte, komt meestal van een kale reis thuis. December is voor veel bedrijven immers een bijzonder drukke periode. De budgetten moeten in orde zijn en alles moet worden afgesloten.

 

Elk jaar trekken steeds meer mensen naar het buitenland om aan de feestdrukte te ontsnappen. Op die manier kunnen ze op een ontspannende manier de kerstdagen doorbrengen. Doordat steeds meer mensen hiervoor opteren, stijgt mogelijk wel de druk om een zo origineel mogelijke bestemming te vinden.

Kerstmarken


08:13 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.