01-12-04

Wereldaidsdag in Brussel

Tussen 1998 en 2002 zijn er in Brussel 118 mensen aan aids gestorven. Dat blijkt uit cijfers die het Observatorium voor Gezondheid en Welzijn in Brussel naar aanleiding van Wereldaidsdag vandaag bekendmaakt.

 

1 december is traditioneel Wereldaidsdag en dan staat de aidsproblematiek de hele dag centraal. Ook twintig jaar na het uitbreken van de ziekte is sensibilisering en bewustmaking van deze ziekte nog steeds aan de orde.

 

In het Brussels Gewest sterven jaarlijks zo'n dertig mensen aan aids. Sinds het begin van de aidsepidemie werden in het gewest zo'n 3.650 mensen seropositief verklaard. Dat is 38% van het totale aantal seropositieven in België.

 

Opvallend in Brussel is dat het sterftecijfer van niet-Belgen bijna twee maal hoger ligt dan bij de Belgen. Volgens Pieter Logge van het Observatorium voor Gezondheid en Welzijn in Brussel is dat cijfer deels te verklaren door een latere vaststelling van de ziekte bij niet-Belgen en door een hogere incidentie, de graad van voorkomen van de ziekte, bij deze groep
Wereldaidsdag
Aidsfonds
SENSOA
Observatorium voor Gezondheid en Welzijn - Brussel

09:11 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.