23-11-04

VRT en RTBF organiseren samen Junior Eurosong

VRT en RTBF gaan volgend jaar het Junior Eurovisiesongfestival én de voorafgaande preselecties samen organiseren. Aan de preselecties zullen zes Franstalige en zes Nederlandstalige kandidaten deelnemen. De winnaar zal samen met de andere Europese deelnemers optreden in de Ethias Arena in Hasselt.

 

Dat het derde Junior Eurovisiesongfestival in ons land zou plaatsvinden, was al eerder geweten. Nu is ook de datum, 26 november 2005, en de plaats, de Ethias Arena in Hasselt, bekend.

 

VRT en RTBF zijn de samenwerking al een tijdlang samen aan het voorbereiden. Volgend jaar slaan beide omroepen de handen in elkaar om het Junior Eurovisiesongfestival op de buis te brengen. Aan de derde editie van het festival zullen zo'n achttien tot twintig landen deelnemen.

    

Preselecties worden competitie zoals "Miss België"

 

Nieuw is dat ook de preselecties, waarbij de Belgische deelnemer wordt gekozen, een samenwerking worden tussen VRT en RTBF. Er wordt dus afgestapt van het rotatiesysteem, waarbij de twee landsdelen om beurten een kandidaat selecteren.

 

Als het internationale festival een Belgische show wordt, worden de preselecties dat ook, is de redenering. Net zoals Miss België zal de winnende artiest gekozen worden tijdens rechtstreekse televisieshows, die worden uitgezonden op TV1 én La Une.

 

De titel van die competitie is "Eurokids" en er zullen twaalf artiesten aan deelnemen: zes Franstalige en zes Nederlandstalige. Het jurysysteem wordt momenteel nog op punt gesteld. De preselecties zullen in september van volgend jaar op tv te zien zijn. In februari worden audities georganiseerd om de jonge zangers te selecteren.

Eurokids12:17 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

audities Eurosong festival Ik had graag geweten waar ik me moet melden voor het deelnemen aan de audities eurosong festival!
Hopelijk krijg ik hier een reactie op
Dank u
Met Vriendelijke Groeten

Gepost door: Neves Vezo Ciriana | 27-07-05

De commentaren zijn gesloten.