22-11-04

Economische Zending naar VR China van 20 tot 28 november 2004 o.l.v. ZKH Prins Filip

Op de eerste dag van hun bezoek werden de prins en de prinses rondgeleid in de Verboden Stad.

 

Kroonprins Filip en prinses Mathilde zijn op handelsmissie in China  Het bezoek van de prins en de prinses aan China duurt acht dagen. Na de hoofdstad Peking staan ook Shanghai en Kanton op het programma.

   

De Verboden Stad is een gigantisch complex in het hart van de Chinese hoofdstad Peking. Het werd gebouwd in 1420 en was 600 jaar lang enkel toegankelijk voor het hof van de voormalige Chinese keizers.

 

In Peking is een theater voor virtuele realiteit gebouwd. Er is een driedimensionele projectie te zien van delen van de Verboden Stad die niet toegankelijk zijn voor het publiek. Daarna woonde het prinsenpaar een concert bij van de Belgisch-Chinese muziekgroep Snowflower in het Minzugong-theater.

 

Prins Filip leidt een handelsmissie van meer dan 350 zakenlui. Zij zullen voor Belgische bedrijven contracten afsluiten om te investeren in China. De laatste jaren heeft het land een spectaculaire economische groei gekend. Na hun bezoek aan Peking trekken de prins en de prinses en hun gevolg ook nog naar Shanghai en Kanton.

Vereniging België - China
China 2004
Ambassade van België in Beijing
Ambassade van de Volksrepubliek China in het Koninkrijk Belgie 
 18:19 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.