08-11-04

Belgische pretparken blikken terug op geslaagd seizoen

De Belgische pretparken kunnen begin november op een geslaagd toeristisch seizoen 2004 terugblikken.

 

Six Flags Belgium wordt weer Walibi

 

Tegelijk met de naamsverandering keert ook de Walibi-kangoeroe terug als mascotteSix Flags Belgium verandert zijn naam in Walibi Belgium, de naam die het bekende Waverse pretpark vroeger al had. Met de naamsverandering komt er ook een nieuwe bedrijfscultuur, een nieuwe visie, een nieuw vierdimensioneel theater en nieuwe personages.

 

Naast de naam Walibi - een samentrekking van de drie gemeenten die het park omringen, met name Waver, Limal en Bierges - keert in 2005 ook de kangoeroe terug als mascotte. Marktonderzoek toonde immers aan dat de bevolking de kangoeroe beschouwt als onderdeel van het Belgische patrimonium.

 

De Walibi-kangoeroe brengt enkele vrienden mee en heeft een vriendinnetje (Walibelle) en een kindje (Walibou). "Elke attractie wordt toegewezen aan een van de vriendjes van de kangoeroe, die hij meebracht vanop zijn reis rond de wereld". 

Met Bollie & Billie en Suske & Wiske komen er ook nieuwe Belgische personages. Het startschot voor het 30ste seizoen van Walibi Belgium wordt gegeven op 26 maart 2005. Belgische pretparken


19:47 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.