28-10-04

Regularisering van de bijdragen:

Mevrouw Inge Vervotte, de Vlaamse minister van Welzijn, heeft de intentie geuit om de mensen die niet in orde zijn met hun aansluiting bij een zorgkas in het kader van de Vlaamse Zorgverzekering, de mogelijkheid te geven om hun aansluiting alsnog in orde te brengen. Hierbij is het de bedoeling dat de eventueel opgelopen schorsing kwijtgescholden wordt. Momenteel is het immers nog zo dat de tenlastenemingen van de zorgverzekering met vier maanden geschorst worden voor elk jaar dat de bijdrage niet is betaald. Deze schorsing gaat normaal in op het moment dat de persoon tenlastenemingen zou kunnen genieten.

 

Momenteel worden de technische modaliteiten van deze regularisering verder uitgewerkt. Er is dus nog geen volledige duidelijkheid over hoe deze maatregel praktisch gerealiseerd zal worden. Van zodra er meer duidelijkheid is, zal er verder over bericht worden.

 

Als inwoner van het tweetalige gebied Brussel-Hoofdstad bent u niet verplicht om u aan te sluiten bij de Vlaamse zorgverzekering. Als u ervoor kiest om u niet aan te sluiten en u wilt later toch aanspraak maken op de Vlaamse zorgverzekering, dan geldt er een dubbele sanctie. 


08:34 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.