21-10-04

De kogel is door de kerk

,,Diegem en Haren medisch rampgebied door DHL''

 

DIEGEM –HAREN

 De actiegroep 25aiR, die de belangen verdedigt van de bewoners van Diegem (Vlaams-Brabant) en Haren (Brussel), waarschuwt er in een mededeling voor dat de uitbreidingsscenario's van het koeriersbedrijf DHL catastrofale gevolgen zullen hebben voor de leefbaarheid van beide gemeenten en er een medisch en ecologisch rampgebied van zullen maken.

 

BRUSSEL - De federale, Brusselse en Vlaamse regeringen betreuren dat DHL geen bijkomende inspanningen wil leveren om in Zaventem uit te breiden en de geluidsoverlast terug te dringen. Premier Guy Verhofstadt zei dat na afloop van het overleg dat hij deze morgen had met de minister-presidenten van de deelregeringen.

 

De mensen van de actiegroep 25aiR krijgen hun zin ten koste van tewerkstelling. Wij in Diegem en Haren krijgen circa 90% van alle vluchten te verwerken, terwijl het perfect mogelijk is ze anders te laten opstijgen. Voor de spreiding moet men de banen en de routes anders gebruiken. Roger Vermeiren, voorzitter van Actie Noordrand, is blij dat de regering eindelijk rekening heeft gehouden met de gezondheidskost van de nachtvluchten. Toch waarschuwt hij dat alleen de regering een structurele oplossing kan bieden voor de actuele lawaaihinder Link


09:44 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.