21-10-04

Berlaymont is opnieuw geopend na veertien jaren

donderdag 21/10/04 - Vandaag wordt het Berlaymont-gebouw in Brussel officieel heropend na een renovatie van veertien jaar. Het gebouw wordt opnieuw de hoofdzetel van de Europese Commissie.

   

-Het hele kostenplaatje zal nooit helemaal duidelijke zijn.

-Het symbool van Europa ziet er na veertien jaar eindelijk opgefrist uit. Het asbest is verwijderd en het gebouw heeft een dubbele wand om de warmteproblemen tegen te gaan.

-Zowat 2.200 Europese ambtenaren die al die tijd waren verhuisd, nemen met mondjesmaat hun kantoor weer in. Op 1 november neemt ook de Portugese commissievoorzitter Jose Manuel Durao Barroso zijn intrek in het gebouw.

-Toch is de renovatie geen succesverhaal. De verbouwingswerken verliepen zeer moeizaam, vooral door aanhoudende problemen met de aannemers. Het volledige kostenplaatje zal nooit helemaal duidelijk zijn, maar de renovatie op zich heeft al ruim 600 miljoen euro gekost.

-Daarbij komen de kosten voor de verhuizing, de asbestverwijdering en de boetes die de Belgische staat heeft moeten betalen, omdat de werken zo lang aansleepten.

Link16:51 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.