19-10-04

België wil niet barsten

 

BRUSSEL 19/10/04 Amper twaalf procent van de Vlamingen en vier procent van de Walen wil dat België uiteenvalt. Komt de splitsing er toch, dan hebben Vlamingen meer vertrouwen in de goede afloop dan Walen. Dat blijkt uit een enquête afgenomen voor Het Nieuwsblad, Het Volk en Vers l'Avenir.

 

Met 92 procent van de Walen en 84 procent van de Vlamingen pleit de overgrote meerderheid voor het behoud van België. Wel zijn ze in Wallonië meer bevreesd voor het uiteenvallen van België: 39 procent is er bang voor, anderhalve keer meer dan in Vlaanderen. 27 procent van de Walen denkt ook dat de breuk er vroeg of laat komt, tegen 23 procent van de Vlamingen.

Link06:44 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

België zal wel barsten Deze peilling is uitgvoerd bij amper 600 Vlamingen, dat stelt dus niets voor! De BUB peillingen komen zelfs aan een hoger cijfer als het gaat om een onafhankelijk Vlaanderen.

Dat er niet veel mensen voor een onafhankelijk Vlaanderen zijn komt omdat ze bijna niet of verkeerd zijn ingelicht. Vraag aan alle Vlamingen of ze het normaal vinden dat de Walen over DHL kunnen beslissen, dat het juist is dat de Walen zich niet aan de grontwet houden (Brussel-Halle-Vilvoorde) en of ze het correct vinden dat er jaarlijks van Vlaanderen naar Wallonië een kleine 10 miljard euro vloeit. Je zal wel wat andere cijfertjes krijgen!

Gepost door: Polincoon | 20-10-04

Onafhankelijk Vlaanderen Een tijdje geleden ben ik bij toeval op voorgenoemde site (polinco etc.) terecht gekomen en heb daar een revisionistisch stukje over Hitler's "Enlosung" en de Joden tijdens de Tweede Oorlog in ontdekt. Daarmee weten wij meteen wat voor vlees daar in de kuip zit. Wie Vlamingen met dit soort onzin bedriegt, is tot alles in staat.
Uw blog is beweldig. Steengoed. Belgisch tot en met.

Gepost door: Lambda de Vlaming | 11-11-04

De commentaren zijn gesloten.