12-10-04

Beleidsverklaring - State of the Union 12/10/04

Premier roept in beleidsverklaring op tot verantwoorde dialoog

 

BRUSSEL 12/10/04 - Premier Guy Verhofstadt heeft dinsdagmiddag in zijn beleidsverklaring in Kamer en Senaat opgeroepen tot een verantwoorde dialoog in het land. Sinds de regionale verkiezingen zijn de regeringen asymmetrisch samengesteld. Het zal een test zijn voor het federale staatsbestel van België, waarin de federale regering wil slagen.

 

Wat betreft Brussel-Halle-Vilvoorde ziet Verhofstadt twee opties voor de vier voorstellen in het parlement. Ofwel graaft elke taalgroep zich in zijn eigen gelijk en gaat men geen meter vooruit, ofwel komt er dialoog.

De oplossing moet gedragen worden door een ruime meerderheid van elke taalgroep. De premier pleitte voor een vreedzame samenleving van Nederlands- en Franstaligen in Brussel en de Rand. Daarnaast blijft de regering werken aan een akkoord over de uitbreiding van DHL, met een vernieuwing van de vloot van het koerierbedrijf en de vermindering van de geluidsoverlast. Verhofstadt benadrukte ook dat de regering weer een begroting in evenwicht indiende, terwijl in de buurlanden het tekort boven de 3 procent van het Bruto Binnenlands Product stijgt.08:27 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.