29-08-04

Eindresultaten Olympische Spelen Athene 29-08-04

Medailles

 

Justine HENIN-HARDENNE (Tennis)  


Ilse HEYLEN (Judo)


Axel MERCKX (Wielrennen)


Finalisten/Top8
 
Aagje VANWALLEGHEM (Gymnastiek)
Catherine JACQUES (Judo)
Constantin VAN RIJCKEVORSEL (Ruitersport)
Dirk DEMEERSMAN (Ruitersport)
Jos LANSINK (Ruitersport)
Karin DONCKERS (Ruitersport)
Kathleen SMET (Triatlon)
Kim GEVAERT (Atletiek)
Ludo PHILIPPAERTS (Ruitersport)
Sebastien GODEFROID (Zeilen)
Team Eventing (Ruitersport)
Team Jumping (Ruitersport)
Team Women's 4 x 100m relay (Atletiek)
Tia HELLEBAUT (Atletiek)
Tim MAEYENS (Roeien)
Wouter D'HAENE, Bob MAESEN (Kano - Kajak)


Jacques Rogge

Voorzitter vanaf 2001


Jacques Rogge is de achtste IOC Voorzitter, hij werd op 16 Juli 2001 gekozen op de 112de IOC vergadering in Moskou.


Jacques Rogge is op 2 Mei 1942 geboren in Gent, Belgie, hij is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij is van nature orthopedisch chirurg en hij gaf lezingen over Sport en Gezondheid. In de lijn van zijn sport carrière heeft hij meegedaan met zeilcompetities (Finse Klasse) op de Olympische Spelen van Mexico City in 1968, Munchen 1972 en Montreal 1976. Hij werd eens wereldkampioen, hij haalde 2 keer de eerste plaats en hij werd 16 maal Belgisch kampioen. Hij was ook 10 maal lid van het Belgische Nationale Rugby team.

Als delegatieleider bij de Olympische Winterspelen van Innsbruck en Calgary en de Spelen in Moskou, Los Angeles en Seoul, diende hij het Belgisch Nationaal Olympisch Comité van 1988 tot 1992 als Voorzitter. Hij werd voorzitter van de Europese Nationale Comités in 1989.  Door zijn lidmaatschap van het IOC en lid van het Dagelijks Bestuur sinds 1998 speelde Jacques Rogge een grote rol als Voorzitter van het organisatie comité voor de Spelen van Sydney.

 Verhofstadt vindt medailleoogst mager

 

Premier Guy Verhofstadt vindt de Belgische medailleoogst weliswaar "mager", maar vindt de vele behaalde finaleplaatsen van Belgische atleten "bemoedigend". Dat zegt de woordvoerder van de premier.

 

De eerste minister herinnert ook aan het initiatief rond jonge topsporttalenten. Het project ´Jonge topsporttalenten - Olympische Spelen 2012/2016´ is een gezamenlijk initiatief van de gemeenschappen, de federale overheid en het BOIC. Bedoeling is vanaf 2005 extra financiële middelen ter beschikking te stellen voor de ontwikkeling van topsporttalenten, met het oog op een grotere deelname van Belgische atleten aan de Olympische Spelen van 2012 en 2016. De komende negen jaar wordt in totaal 27,25 miljoen euro geïnvesteerd in de topsport.


22:30 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-08-04

Krant - Brussel deze Week van 26/08/04

"Haren ligt in cyberspace"

Interview met redactrice Karolien Merchiers van de krant Brussel Deze Week over deze webblog.


KLIK HIER  voor een grotere versie met het verslag


 
 
 
 

 

 
 

 10:22 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-08-04

T.V. Brussel - uitzending van 24/08/04 - Chiro Haren

Is de Chiro van Haren na deze van Evere en Schaarbeek gedoemd te sluiten ?

Het probleem van een gebrek aan leiding zou te wijten zijn aan het feit dat sommige afhaken omdat ze de combinatie van studies of het beoefenen van sport op hoog niveau (Volleybal) niet meer zien zitten. Maar het echte probleem is dat er een generatiekloof is, zodat de opvolging niet kan verzekerd  worden en te wijten is aan de verfransing en vergrijzing in onze gemeente. 

Chirojongens Sint-Jan-Berchmans Haren 

Jannick Van Assche (lokaal)

Wachttorenstraat 35 Servadonisstraat 10

1130 Haren 1130 Haren

tel.: 0474/92.88.73 

 

 

Chiromeisjes Nele Haren 

Kim Bouillart (lokaal)

Harenberg 113 Servadonisstraat 10

1130 Haren 1130 Haren

tel.: 02/241.48.14

 

 Haren

BJ/0115 Chirojongens St-Jan-Berchmans
Servandonisstraat 10
1130 Haren
Jannik Van Assche: 0474 92 88 73

BM/0115 Chiromeisjes Nele
Servandonisstraat 10
1130 Haren
Liesbeth Geerkens: 02 215 56 73

 

Jeugdbewegingen in Brussel LINK


20:01 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-08-04

Merci - Dank U - Juju

 

 

 

 

GOUD VOOR HENIN

 

 

 

 

 

Justine Henin-Hardennes deelname aan de Olympische Spelen hing lang aan een zijden draadje, maar wat zal 's werelds nummer één blij zijn dat ze naar Athene is afgereisd. Niet alleen schonk Justine België eindelijk nog eens een gouden medaille, ze veroverde ook de harten van heel sportminnend België. Weg die afstandse Henin-Hardenne, welkom 'Juju'. De finale tegen Mauresmo beloofde veel spanning: het nummer één tegen het nummer twee. Maar Mauresmo kwam er op geen moment aan te pas en deed haar reputatie als 'choker' alle eer aan. Henin bleef gefocust en haalde het met overtuigende cijfers: tweemaal 6-3. Goud voor Justine, Belgische tenniseuforie in Athene.

 

Het is het eeste Belgische olympische goud sinds Atlanta 1996, toen Frederik Deburghgraeve en Ulla Werbrouck stonden te pronken met een olympische titel. Henin-Hardenne is na Werbrouck ook de tweede Belgische vrouw ooit die olympisch goud wint.

 

Voor Justine werd het een droomfinale, daar in Athene. Al in het derde game ging ze door de opslag van Mauresmo en die klap zou de Française nooit te boven komen. In Frankrijk zullen de verhalen weer opduiken dat Mauresmo alles van een 'choker' heeft. Wanneer het moet gebeuren, faalt Amélie. Zo was het de laatste jaren op 'haar' Roland Garros, zo was het ook in deze finale. Haar opslag liep van geen kanten en in de rally's sloeg ze de ene angstzwangere bal na de andere.

 

"Ik kom voor het goud. Het zilver zegt me niets", zei Justine voor de finale en de meer dan ooit mentaal sterke Waalse verzilverde die woorden op de court. Even later was de tweede break een feit en stond er na een halfuurtje spelen 6-3 op het bord. De aanwezige IOC-voorzitter Jacques Rogge zag dat het goed was, bij de sinds vandaag in Athene aanwezige Pierre-Yves Hardenne kon er al meer dan een lachje af.

 

Set twee bracht geen verbetering voor Mauresmo. Zeker toen ze haar eerste opslagspel in die tweede set na een felbevochten game diende in te leveren. Mauresmo toonde nu helemaal een murwgeslagen indruk, een sterk serverende Henin liet het niet aan haar hart komen en begon met nog meer vertrouwen te spelen. Dat leverde ook winners een finale waardig op, al speelde Henin-Hardenne vrijdag tegen Myskina haar echte finale op de Spelen. Mauresmo bleef immers onder haar niveau en bibberde en beefde zelfs op het podium nog na.

 

Toen had 'Juju' er al lang komaf mee gemaakt na opnieuw 6-3. Justine straalde en liet de Brabançonne schallen in Athene. Na het brons van Axel Merckx en Ilse Heylen de derde Belgische medaille op deze Spelen. Maar wel één met een veel mooier kleurtje. Bravo 'Juju'!

 
22:51 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-08-04

Onrverwachte reacties uit de Hoofdstad

Dit berichtje richt ik in het bijzonder tot alle Harenaars. Woensdag 11-08-04 werd ik aangenaam verrast door dit E-mailtje :

 

 

Beste,

 

Na wat op uw blog rondgeklikt te hebben, zou ik graag eens een portretje van u maken voor de krant Brussel Deze Week (hoe is uw echte naam trouwens?) - Zouden wij eens kunnen afspreken voor een interview?

 

Vriendelijke groeten,

 

Karolien Merchiers

Brussel Deze Week

02-226 45 43

 

en zo geschiedde, afspraak maandagmiddag 16-08-04 met twee knappe charmante dames de ene voor het interview de andere als fotografe. En nu afwachten wat het wordt en op het respons.  (waarschijnlijk krant van donderdag 26-08-04)

 

www.bdw.be

 
09:23 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-08-04

Mijn buitenverblijf te Mélin (Geldenaken)

klik op de luchtfoto voor een grotere versie
 
 
 
 
 
 
 
In de periode 1979-1985 waren ik en mijn broer één van de allerlaatste witlooftelers te Haren (zie bericht – Haren en het Witloof) en moesten we elk jaar op zoek naar een nieuw zaailand, en zo belanden we in het pittoreske Waalse dorpje Mélin. Op een dag in 1981 was er een openbare verkoop van een oude kleine hoeve (19de eeuw - oude relais - postkoetsen) in gobertangesteen en mijn broer was verkocht. Ik heb de woning opgekocht van mijn intussen overleden broer en heb er veel restauratiewerken in laten uitvoeren om er binnenkort een tweewoonst van te maken, want ik woon nog steeds in Haren maar hoop als ik de pensioenleeftijd zal bereikt hebben er definitief in te trekken. Momenteel woont mijn schoonzus en neef in mijn buitenverblijf, maar telkens ik de kans heb zoek ik de rust op in het Waals Provençaalse dorpje Mélin.    
Gobertangesteen LINK 

Fotos LINK

10:20 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-08-04

Mélin één van de mooiste dorpen van Wallonië

Mélin

 

Gemeente Jodoigne (provincie Waals Brabant)

Haspengouw

 

Het dorpje Mélin, dat half verscholen ligt aan het begin van de Gobertangevallei en uitkijkt over een wijd landschap, nestelt zich rond zijn kerk.

 

De aanblik is charmant, ongeacht vanwaar je komt. De huizen van zandsteen of steen van Gobertange zijn liefdevol met bloemen versierd. De blinde topgevels van de huizen die loodrecht op de straat staan en de L- en U-vormige gebouwen, waarvan het bestrate gedeelte systematisch met een muurtje of een hek is afgebakend, versterken en typeren het straatbeeld.

 

Het architectonisch kader dat bestaat uit vier grote hoeves, boerderijtjes en woningen, bevat heel wat elementen die van voor 1850 dateren. De harmonische combinatie van zand- en baksteen maakt van het dorp een homogeen geheel.


LINK09:36 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |