29-08-04

Eindresultaten Olympische Spelen Athene 29-08-04

Medailles

 

Justine HENIN-HARDENNE (Tennis)  


Ilse HEYLEN (Judo)


Axel MERCKX (Wielrennen)


Finalisten/Top8
 
Aagje VANWALLEGHEM (Gymnastiek)
Catherine JACQUES (Judo)
Constantin VAN RIJCKEVORSEL (Ruitersport)
Dirk DEMEERSMAN (Ruitersport)
Jos LANSINK (Ruitersport)
Karin DONCKERS (Ruitersport)
Kathleen SMET (Triatlon)
Kim GEVAERT (Atletiek)
Ludo PHILIPPAERTS (Ruitersport)
Sebastien GODEFROID (Zeilen)
Team Eventing (Ruitersport)
Team Jumping (Ruitersport)
Team Women's 4 x 100m relay (Atletiek)
Tia HELLEBAUT (Atletiek)
Tim MAEYENS (Roeien)
Wouter D'HAENE, Bob MAESEN (Kano - Kajak)


Jacques Rogge

Voorzitter vanaf 2001


Jacques Rogge is de achtste IOC Voorzitter, hij werd op 16 Juli 2001 gekozen op de 112de IOC vergadering in Moskou.


Jacques Rogge is op 2 Mei 1942 geboren in Gent, Belgie, hij is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij is van nature orthopedisch chirurg en hij gaf lezingen over Sport en Gezondheid. In de lijn van zijn sport carrière heeft hij meegedaan met zeilcompetities (Finse Klasse) op de Olympische Spelen van Mexico City in 1968, Munchen 1972 en Montreal 1976. Hij werd eens wereldkampioen, hij haalde 2 keer de eerste plaats en hij werd 16 maal Belgisch kampioen. Hij was ook 10 maal lid van het Belgische Nationale Rugby team.

Als delegatieleider bij de Olympische Winterspelen van Innsbruck en Calgary en de Spelen in Moskou, Los Angeles en Seoul, diende hij het Belgisch Nationaal Olympisch Comité van 1988 tot 1992 als Voorzitter. Hij werd voorzitter van de Europese Nationale Comités in 1989.  Door zijn lidmaatschap van het IOC en lid van het Dagelijks Bestuur sinds 1998 speelde Jacques Rogge een grote rol als Voorzitter van het organisatie comité voor de Spelen van Sydney.

 Verhofstadt vindt medailleoogst mager

 

Premier Guy Verhofstadt vindt de Belgische medailleoogst weliswaar "mager", maar vindt de vele behaalde finaleplaatsen van Belgische atleten "bemoedigend". Dat zegt de woordvoerder van de premier.

 

De eerste minister herinnert ook aan het initiatief rond jonge topsporttalenten. Het project ´Jonge topsporttalenten - Olympische Spelen 2012/2016´ is een gezamenlijk initiatief van de gemeenschappen, de federale overheid en het BOIC. Bedoeling is vanaf 2005 extra financiële middelen ter beschikking te stellen voor de ontwikkeling van topsporttalenten, met het oog op een grotere deelname van Belgische atleten aan de Olympische Spelen van 2012 en 2016. De komende negen jaar wordt in totaal 27,25 miljoen euro geïnvesteerd in de topsport.


22:30 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.