21-08-04

Merci - Dank U - Juju

 

 

 

 

GOUD VOOR HENIN

 

 

 

 

 

Justine Henin-Hardennes deelname aan de Olympische Spelen hing lang aan een zijden draadje, maar wat zal 's werelds nummer één blij zijn dat ze naar Athene is afgereisd. Niet alleen schonk Justine België eindelijk nog eens een gouden medaille, ze veroverde ook de harten van heel sportminnend België. Weg die afstandse Henin-Hardenne, welkom 'Juju'. De finale tegen Mauresmo beloofde veel spanning: het nummer één tegen het nummer twee. Maar Mauresmo kwam er op geen moment aan te pas en deed haar reputatie als 'choker' alle eer aan. Henin bleef gefocust en haalde het met overtuigende cijfers: tweemaal 6-3. Goud voor Justine, Belgische tenniseuforie in Athene.

 

Het is het eeste Belgische olympische goud sinds Atlanta 1996, toen Frederik Deburghgraeve en Ulla Werbrouck stonden te pronken met een olympische titel. Henin-Hardenne is na Werbrouck ook de tweede Belgische vrouw ooit die olympisch goud wint.

 

Voor Justine werd het een droomfinale, daar in Athene. Al in het derde game ging ze door de opslag van Mauresmo en die klap zou de Française nooit te boven komen. In Frankrijk zullen de verhalen weer opduiken dat Mauresmo alles van een 'choker' heeft. Wanneer het moet gebeuren, faalt Amélie. Zo was het de laatste jaren op 'haar' Roland Garros, zo was het ook in deze finale. Haar opslag liep van geen kanten en in de rally's sloeg ze de ene angstzwangere bal na de andere.

 

"Ik kom voor het goud. Het zilver zegt me niets", zei Justine voor de finale en de meer dan ooit mentaal sterke Waalse verzilverde die woorden op de court. Even later was de tweede break een feit en stond er na een halfuurtje spelen 6-3 op het bord. De aanwezige IOC-voorzitter Jacques Rogge zag dat het goed was, bij de sinds vandaag in Athene aanwezige Pierre-Yves Hardenne kon er al meer dan een lachje af.

 

Set twee bracht geen verbetering voor Mauresmo. Zeker toen ze haar eerste opslagspel in die tweede set na een felbevochten game diende in te leveren. Mauresmo toonde nu helemaal een murwgeslagen indruk, een sterk serverende Henin liet het niet aan haar hart komen en begon met nog meer vertrouwen te spelen. Dat leverde ook winners een finale waardig op, al speelde Henin-Hardenne vrijdag tegen Myskina haar echte finale op de Spelen. Mauresmo bleef immers onder haar niveau en bibberde en beefde zelfs op het podium nog na.

 

Toen had 'Juju' er al lang komaf mee gemaakt na opnieuw 6-3. Justine straalde en liet de Brabançonne schallen in Athene. Na het brons van Axel Merckx en Ilse Heylen de derde Belgische medaille op deze Spelen. Maar wel één met een veel mooier kleurtje. Bravo 'Juju'!

 
22:51 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.