19-07-04

Het Jubelpark en de Europawijk - Brussel

Jubelpark en Europawijk

 

Op het Schumanplein is de zetel van de Europese Commissie en de Europese Raad van Ministers gevestigd. Van hieruit wordt de Europese Unie bestuurd. Het Europees Parlement bevindt zich in de Leopoldwijk vlakbij en kan op verzoek bezocht worden. Het Jubelpark brengt u tot aan de Triomfboog voorbij de Esplanade. Hier zijn een aantal gebouwen geconcentreerd die onderdak bieden aan diverse grote musea. Het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis heeft een rijke verzameling op het gebied van oude beschavingen en Europese kunstambachten.

In het Legermuseum kan u een enorme garderobe legeruniformen bekijken, wapens door de eeuwen heen bestuderen en een uitgebreide collectie tanks en vliegtuigen aanschouwen. Autoworld is het grootste museum van oude auto's ter wereld: meer dan 700 stuks waaronder fraaie exemplaren van de Belgische auto-industrie, met speciale aandacht voor de Minerva's. Het Museum voor Natuurwetenschappen op de Waversesteenweg is één van de modernste en aantrekkelijkste musea in zijn soort van heel Europa. U kan er de evolutie van de mensheid in beeld zien, een prehistorische grot bewonderen, fossielen bekijken.


09:10 Gepost door Jantje de Belg | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Help needed Ik ben ernstig ziek maar moet toch een werk inleveren aangaande de europawijk in Brussel. Het betreft de stiuering, historiek, stadsontwikkeling,economische ontwikkeling, demografische ontwikkeling, kunst, cultuur en architectuur. Hopelijk kan u mij hierbij helen want ik zoek mij te pletter maar zonder veel resultaat en kan in de gegeven omstandigheden zelf geen tereinwerk gaan uitvoeren. Hopelijk kan u mij toch helpen.
Alvast hartelijk dank voor een reactie.

Vanessa

Gepost door: vanessa hamerijckx | 13-05-05

De commentaren zijn gesloten.